Skip to main content

WordPress plugins zijn een geweldige manier om extra functionaliteit aan uw site toe te voegen zonder dat u hoeft te weten hoe u moet coderen. Ze kunnen worden gebruikt om u te helpen berichten te bewerken, social media feeds toe te voegen, wedstrijden en weggeefacties te houden, nieuwe functies aan uw beheerderspaneel toe te voegen, en nog veel meer. Met meer dan 35.000 plugins beschikbaar op WordPress.org en duizenden meer beschikbaar door te zoeken op het web, kan het moeilijk zijn om de juiste plugin voor uw behoeften te vinden.

WordPress is een zeer krachtig en flexibel websiteplatform, maar het staat ook erg open voor hackers als je niet weet wat je doet. Plugins bestaan om dat probleem op te lossen. Een plugin is als een klein programma dat binnen uw website draait, en het heeft de mogelijkheid om verschillende delen van uw site op verschillende manieren aan te passen. Sommige plugins zijn gratis en sommige kosten geld, maar het goede nieuws is dat u de gratis plugins eerst kunt gebruiken en dan kunt beslissen of u al dan niet wilt betalen voor iets geavanceerders wanneer u de tijd krijgt. Als je ooit een klein berichtje onder aan je scherm hebt gezien met iets als “Powered by WordPress,” of “WordPress.com” of “Facebook,” dan heb je een plugin in actie gezien.

Plugins worden vooral gebruikt om problemen met uw website te voorkomen, maar ze kunnen ook worden gebruikt om de functionaliteit van uw website uit te breiden op manieren die zonder plugins niet mogelijk zijn. Als u bijvoorbeeld een geanimeerd gif op een van uw pagina’s wilt plaatsen zodat het elke paar seconden willekeurig verandert, is er geen gemakkelijke manier om dat te doen zonder een plugin als “Animated Gifs”. In feite wordt bijna elke functie op sites als YouTube mogelijk gemaakt door plugins.

[vc_single_image image=”9774″]